30 Ocak 2013 Çarşamba

AKITMA (TRAKYA BÖLGESİNDEN)




AKITMA (TRAKYA BÖLGESİNDEN)


Malzemeler:

1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
1 küçük paket yaş mayanın yarısı
1 çay kaşığı tuz
1 fiske şeker
Un

Yapılışı:

1,5 su bardağı ılık su, bir fiske şeker ve yaş maya suda eritilir.10-15 dk mayalandıktan sonra süt, tuz ilave edilir. Un konulur hamur, boza kıvamında akışkan olmalıdır.Teflon tava orta dereceli ateşte ısıtılır.Mayalanmış (göz göz kabarmış) hamurdan büyük bir kepçe alıp orta ateşteki yağsız tavaya hamurumuz akıtılır.Krep yaparken olduğu gibi, tava hamurun daire şeklini alacak biçimde döndürülür.Alt kısım piştiği zaman tavadan kendini bırakacaktır.Bir miktarda diğer yüzü pişirilir.Tereyağ ile iki tarafıda yağlanır.Bu ölçüden yaklaşık kalın 4 tane akıtma yapılabilir.Tatlı yada tuzlu malzemelerle arzuya göre hazırlanıp servis edilebilir.