13 Eylül 2014 Cumartesi

AMONYAKLI ANNE KURABİYESİ





AMONYAKLI ANNE KURABİYESİ


Malzemeler:

250 gr margarin oda sıcaklığında beklemiş (Margarin satın alırken yağ oranı fazla olan bir ürün kullanılmalıdır )
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta (birinin sarısı kurabiyelerin üstü için ayrılacak )
4 su bardağı un + bir miktar fazla olabilir
1 paket vanilya şekeri
1 tatlı kaşığı amonyak (aktarlardan alabilirsiniz kurabiye ve pasta için kullanılan )

Yapılışı:

Un hariç bütün malzemeler bir yoğurma kabında karıştırılır.Un eklenir ve kulak memesinden biraz yumuşak ele yapışmayacak bir hamur oluşturulur.Kurabiyeler arzu edilen büyüklükte yuvarlanır pişirme kağıdı serili fırın tepsisine konulur.( Kurabiyeleri tepsiye aralıklı olarak dizmek gerekiyor pişerken epey kabarıp büyüyorlar.)180 derecede ısıtılmış fırında 30-40 dakika arası pişirilir.Afiyet olsun:)