25 Ağustos 2014 Pazartesi

TRAKYA YÖRESİNDEN KAHVALTILIK POY



TRAKYA YÖRESİNDEN KAHVALTILIK POY


Malzemeler:

1 su bardağı kahverengi susam (Beyaz susamda olabilir.)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı acı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığın ucu ile karabiber

Yapılışı:

Susam teflon tavada kavrulur soğumaya bırakılır.Soğuyan susam rondo içine konulur tuz ve bütün baharatlar eklenir.Rondo çalıştırılır susam iyice ufalanınca kahvaltılık poy hazırlanmış olur.Poyu kahvaltıda tereyağlı, labneli ve krem peynirli ekmek üstüne serperek tüketebilirsiniz.Ayrıca sızma zeytinyağına bandırılmış ekmeği poya bandırarak da tüketebilirsiniz.Farklı lezzetler hayata renk katar:)Afiyet olsun.