10 Nisan 2015 Cuma

ELMALI BADEM EZMELİ PASTA




ELMALI BADEM EZMELİ PASTA


Kek içim gerekli malzemeler:

250 gr tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
5 adet yumurta
200 ge toz şeker
2 adet orta boy elma
1/2 su bardağı çiğ badem
200 gr un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Yapılışı:

Tereyağı, toz şeker,vanilya mikser ile çırpılır krem bir hal alınca yumurtalar teker teker eklenerek çırpmaya devam edilir.Unun içine kabartma tozu konulur elenerek yumurtalı harca eklenir.Bademler irice dövülür soyulmuş elmalar ortadan önce dörde sonra tekrar ikiye kesilir.Dilimlenmiş elmalar 2-3 mm kalınlığında kesilir.Kek karışımına bademler ve elma konulur karıştırılır.24 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbının alt kısmına pişirme kağıdı serilir kenarları tereyağı ile yağlanır.Kek karışımı kalıba dökülür 160 derecede ısıtılmış fırında 1 saat 10 dakika pişirilir.Fırından çıkarmadan önce kürdan ile kontrol edilir fırından çıkan kek soğumaya bırakılır.Tamamen soğuyan kek 3 eşit parçaya kesilir.( Elmalı keki elma ve badem parçalarından dolayı kesmek biraz zor oluyor tel pasta kesici varsa kesmek çok daha kolay  )

Pastanın arasında ve üstü için kullanılan malzemeler:

400 gr badem ezmesi
200 gr krema
1 kutu krem şanti
100 gr file badem

Yapılışı:

200 gr badem ezmesi merdane ve pudra şekeri yardımı elmalı kekin çapı kadar açılır.Servis tabağına ilk kat kek yerleştirilir ve açılan badem ezmesi konulur.Krema ve iki poşet krem şanti çırpılır kekin ikinci katına 3-4 yemek kaşığı konulur ve yayılır son kek dilimi yerleştirilir.Kalan krem şanti pastanın her tarafına kaplanır.File baden teflon tavada hafif rengi pembeleşinceye kadar kavrulur soğuyunca pastanın kenarlarına ve hafif üste gelecek şekilde kaplanır.Kalan badem ezmesinden oniki adet top yapılır karanfilden gerçek elmada olduğu gibi sap ve dip kısımları yapılır.Pastanın kenarlarına dizilir arzuya göre orta kısma kakao serpilir.Buzdolabında 5-6 saat dinlendirilen pasta servise hazırdır.Afiyet olsun :)