14 Haziran 2019 Cuma

KAPLAN DESENLİ EKMEK




KAPLAN DESENLİ EKMEK

Malzemeler:

500 gr un
1.5 tatlı kaşığı kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
180 ml ılk süt
120 ml ılık su
30 gr eritilmiş tereyağı

Üst sosun malzemeleri

50 gr pirinç unu
80 ml su
1 çay kaşığının yarısı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Bir fiske tuz

Yapılışı:

Ilık süt içine toz şeker ve kuru maya konulur karıştırılır beş dakika bekletilir.Unun içine tuz,su ve maya karışımı konularak yoğurulmaya başlanır tereyağı eklenir.Hamur tezgah üzerine konularak bir süre daha yoğurulur.Üstü streç film kapalı olarak bir saat mayalandırılır.Üst kısmına kullanılacak sos için bütün malzemeler karıştırılır üstü streç film ile kapatılarak mayalanması için bekletilir.Hamur tezgah üzerinde tekrar yoğurulur top şekli verilir mümkünse pişirme kağıdı serili derin bir kaba konularak üstü kapatılır 30 dakika mayalandırılır.Tekrar mayalanmış hamurun üstüne hazırladığımız karışım 2-3 kat sürülür.Kalıbın üstü sıkıca alimünyum folya ile kaplanır.Fırın 200 derecede ısıtılır.Ekmek ilk yirmi dakika üstünde alimünyum folyo ile pişirilir ve alimünyum folyo alınarak 30-40 dakika arası üstü açık pişirilir.Kabuğu kıtır içi pamuk gibi yumuşak ekmek servise hazırdır.Afiyet olsun:)