1 Aralık 2019 Pazar

CEVİZLİ,FINDIKLI PASTA




CEVİZLİ,FINDIKLI PASTA

Malzemeler:

7 adet yumurta
150 gr çiğ fındık
200 gr ceviz
150 gr tereyağı (oda ısında bekletilmiş)
100 gr +2 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı galeta unu

Ganaj için gerekli malzemeler:

100 gr bitter çikolata
100 gr krema
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Yapılışı:

Yumurtalar sarılarından ayrılır.Yumurta akları mikser ile yaklaşık beş dakika çırpılır.Tereyağına toz şeker konularak yumurta aklarını çırptığımız mikser ile çırpılır.Yumurta sarıları tereyağına teker teker eklenir.Un haline getirilen ceviz ve fındık eklenerek karıştırılır.Yumurta akları azar azar karışıma eklenerek plastik spatula ile karıştırılır.26 cm çapındaki kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı serilir kenarları yağlanır,unlanır.Kek karışımı kalıba konularak üst kısmı düzleştirilir.180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.Bitter çikolata kıyılır, krema bir kaba konularak ısıtılır ama kaynatılmaz.Kremaya çikolata eklenerek karıştırılır.Ayçiçek yağı ılınan çikolataya eklenir karıştırılır.Soğuyan kek servis tabağına alınır ve ganaj üst kısmına yayılır.Ceviz parçaları konularak süslenir.Ganaj donunca dilimlenir servis edilir.Afiyet olsun:)