9 Haziran 2013 Pazar

HAÇAPURİ (PEYNİRLİ GÜRCÜ PİDESİ)




HAÇAPURİ (PEYNİRLİ GÜRCÜ PİDESİ)


Malzemeler: 

2 adet için:

300 gr un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 su bardağı su
Yarım yemek kaşığı toz şeker
Tuz
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı

İç malzemeleri için:

200 gr tuzsuz süt lor peyniri
150 gr tel peyniri
2 yumurta
Tereyağı
1/2 çay bardağı su

Yapılışı:

Bir yoğurma kabına un elenir kuru maya,toz şeker ve tuz konulur ve karıştırılır.Su ilave edilir kaşık ile karıştırılır üstü kapatılır ve mayalanması için bekletilir.Su miktarı az ise bir miktar daha eklenebilir.Mayalanan hamur sıvı yağı yavaş yavaş eklenerek yoğurulur.Sıvı yağ hamura tam olarak yedirilince tekrar mayalanması için bekletilir.20 25 dakika mayalanması için bekletilen hamur tekrar yoğrulur ve tekrar mayalanması için bekletilir.Hamurun yoğurulması ve tekrar mayalanması biraz zahmetli görünse de sonuç olarak çok başarılı  hatta taş fırını aratmayan bir pide olmasını sağlayacaktır.Hamur iki parçaya bölünür ve un yardımı ile açık pide şekli verilir.Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirilir tepsi mayası için bekletilirken iç malzemesi hazırlanır. Tel peynir ufak parçalarda kesilir.Bir kap içinde peynir çeşitleri konulur karışıma yarım çay bardağı su eklenir ve yoğurulur.Hazırlanan pidelerin iç kısmına peynirli malzeme konulur ve 200 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika ön pişirme yapılır.Fırından çıkarılan pidelerin orta kısımları hafif açılır ve bu kısımlara beyazının yarısı başka bir kaba ayrılmış yumurta sarıları konulur tekrar fırına konulur.Kızarmış pideler fırından çıkarılır ve sıcak iken tereyağı dilimi ile ile servis edilir.