9 Haziran 2013 Pazar

MADELEİNES (ÇİKOLATALI FRANSIZ KEKİ)




MADELEİNES ( ÇİKOLATALI FRANSIZ KEKİ)


Malzemeler:

150 gr un
125 gr toz şeker
125 gr tereyağı(yumuşak)
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
1 tablet bitter çikolata

Yapılışı:

Bir çırpma kabında yağ ve şeker krem haline gelene kadar çırpılır.Karışıma teker teker yumurtalar kırılır çırpmaya devam edilir.Vanilya eklenir un ve kabartma tozu elenerek ilave edilir. Bir miktar daha karıştırılır.Yağlanmış kalıplara 1 tatlı kaşığı kek karışımında konulur bir parça çikolata orta kısıma yerleştirilir ve tekrar 1 tatlı kaşığı kek karışımından eklenir.Fırın 200 derecede ısıtılır ve kekler kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkınca keklerin üstüne pudra şekeri serpilir.