29 Haziran 2013 Cumartesi

TERİYAKİ SOSLU TAVUK



TERİYAKİ SOSLU TAVUK


Malzemeler:


500 gr tavuk göğsü
2 yemek kaşığı bal
1/2 su bardağı soya sosu
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz zencefil ya da 1 yemek kaşığı taze zancafil rendesi
Karabiber
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı(kızartmak için)

Yapılışı:

Tavuk göğüsleri buz dolabı poşeti içinde hafif incelene kadar dövülür ve karabiber ile tatlandırılır.Bir kap içinde soya sosuna bal eklenir karıştırılır bal eriyince kaynatılmak için ocağa konulur.Sos beş altı dakika kaynayınca ocaktan alınır sarımsak rendesi ve zencefil ilave edilir.Bir tavaya sıvıyağ konulur tavuklar arkalı önlü kızartılır.Hazırlanan sos kızarmış tavukların tavada iken üzerlerine dökülür. Tavukların her bir tarafı üç dakika kadar sos içinde pişirilir.Tavuklar servis tabağına alınır tavada kalan sos kısa süre daha kaynatılır.Koyulaşan sos ocaktan alınır ve servis edilirken bir yemek kaşığı sos tavuğun üzerine gezdirilir.Teriyaki sos biraz tuzlu olduğu için bir yemek kaşığı yeterli olacaktır fakat arzuya göre fazlalaştırılabilir.Afiyet olsun:)