13 Şubat 2014 Perşembe

ÇİKOLATALI KALP EKMEK




ÇİKOLATALI KALP EKMEK


Malzemeler:

350 gr un
250 gr ılık su (yaklaşık 1 su bardağı)
75 gr damla çikolata
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 yemek kaşığı kuru maya
1 fiske tuz

Yapılışı:

Ilık su içerisine toz şeker, kuru maya ilave edilir, karıştırılır.10 dakika aktive olması için bekletilir.Bir yoğurma kabında un, kakao ve tuz karıştırılır.Mayalı su karışımı, erimiş tereyağı ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.Mikserin hamur karma aparatları ile hamuru karıştırmak daha uygun olur.Hamur üzeri kapatılarak yaklaşık 40 dakika mayalandırılır.Mayalanan hamurun içerisine damla çikolata eklenir, çikolata tamamen hamura karışınca unlu tezgah üzerinden 6 eşit parçaya bölünür.Her bir parça önce topaç formunda şekil verilir, yassıltılır, üst kısmın ortasından bıçak yardımı ile 4 cmlik bir kesik yapılır.Kenarları içe doğru bastırılır.Kalp formu verilir.Bütün hamurlar yapıldıktan sonra yarım saat kadar tepsi mayası içine bekletilir.Bu sırada kurumaması için hamurların üstü örtülmelidir.190 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika arası kalp ekmekler pişirilir.Afiyet olsun: )