15 Şubat 2014 Cumartesi

SUSAMLI ÇITIR TAVUK VE RANCH DRESSİNG



SUSAMLI ÇITIR TAVUK VE RANCH DRESSİNG


Malzemeler:

Çıtır tavuk için:

1 adet tavuk göğsü
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı hardal
Tuz
Karabiber

Kızartmak için:

1 su bardağı galeta unu
1 çay bardağı susam
2 adet yumurta
1 su bardağı un
Tuz
Tatlı toz kırmızı biber
Karabiber
1,5 su bardağı ayçiçek yağı

Yapılışı:

Tavuk göğsü ince uzun şeritler halinde kesilir.Bir kase içerisinde süt, zeytinyağı, hardal, tuz ve karabiber çırpılır.Tavuk göğüsleri bu karşımda en az 2 saat marine edilir.Bir tabağa galeta unu, susam, kırmızı toz biber, karabiber ve tuz karıştırılır.Ayrı bir kapta yumurtalar çırpılır ve bir diğer tabağa un konulur.Tavada ayçiçek yağı orta ateşte kızdırılır.Marinelenmiş tavuklar önce una, sonra yumurtaya, daha sonra susamlı galeta ununa bulanıp iki tarafı da kızartılır.


Ekşi krema tarifi (kaynak evcini):

200 ml krema
50 ml kefir

Yapılışı:

Bir kavanoz içerisinde krema ve kefir konulur karıştırılır.Kavanozun kapağı tam kapatılmaz oturtulur hafif hava alması sağlanır.24 saat oda sıcaklığında bekletilir.Daha sonra kavanozun kapağı sıkıca kapatılıp buzdolabında 2 haftaya kadar saklanabilir.


Ranch dressing için:

Hazırlanan ekşi krema
Yarım su bardağı mayonez
1 küçük boy kuru soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber

Yapılışı:

Kuru soğan ve sarımsak çok ince bir şekilde, arzu edilirse rondoda kıyılır.Bir kase içerisine ekşi krema, mayonez, kıyılmış maydanoz ve dereotu, soğan, sarımsak konularak karıştırılır.Limon suyu, karabiber ve tuz ile tatlandırılır.Kıvırcık, domates, salatalıktan oluşan salataya sos olarak konulur.Çıtır susamlı tavuk ile servis edilir.Afiyet olsun: )