10 Şubat 2014 Pazartesi

ETLİ KURU BİBER-PATLICAN DOLMASI



ETLİ KURU BİBER-PATLICAN DOLMASI


Malzemeler:

25-30 tane kuru biber ve patlıcan
350 gr orta yağlı kıyma
1 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı köftelik bulgur
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı acı biber salçası
Yarım çay bardağı sumak ekşisi veya nar ekşisi
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay bardağı sıvıyağı
Tuz

Üstü için:

2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Sebze kuruları bir miktar kaynatılır, yumuşayınca sıcak sudan çıkarılıp soğumaya bırakılır.Kuru soğan ince küp şeklinde doğranır, tuz ilave edilerek karıştırılır.Sırası ile salça karışımları baharatlar ilave edilerek karıştırmaya devam edilir.Yıkanmış süzülmüş pirinç ve bulgur eklenir.Kıyma, nar ekşisi, sıvıyağı konularak karışım yoğurulur.Kuru sebzelerin 2/3' ü harç ile doldurulur, ağız kısmı kapatılarak tencereye yatay şekilde dizilir.Dolmaların yarısına kadar ılık su konulur.Küçük küçük kesilmiş tereyağı eklenerek orta ateşte 40-45 dakika pişirilir.Arzuya göre sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.Afiyet olsun: )