1 Mayıs 2021 Cumartesi

HAYRABOLU PEYNİR TATLISI

 


HAYRABOLU PEYNİR TATLISI

Malzemeler:

400 gr yağlı tuzsuz lor peyniri

3 adet yumurta

1 su bardağı irmik

1 su bardağı un

1 tatlı kaşığı karbonat

Şerbet için gerekli malzemeler

4 su bardağı toz şeker

6 su bardağı su

2 yemek kaşığı limon suyu

Su bardağı ölçüm 200 ml

Yapılışı:

Lor peyniri ve yumurtalar el blenderinden çekilerek bulamaç haline getirilir.Un,irmik ve karbonat(kabartma tozuda kullanılır ama orjinal tarifi karbonat ile yapılır)Hamur yoğurulur ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve yuvarlanır.Tepsiye dizilen kurabiyeler 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.Fırında çıkartılan kurabiyeler bir çatal yardımı ile altında ve yanlardan birkaç kez batırılarak delikler açılır,şerbeti içine bolca çeksin.Şerbet için yayvan bir tencereye toz şeker,su ve limon suyu konulur,karıştırılır.Kaynamaya başlayınca kurabiyeler konulur orta ateşte arada karıştırılarak 20-25 dakika haşlanır.Kurabiyeler iki kat şişip şerbeti çekince yine yayvan bir kaba konularak kalan şerbet üstlerine gezdirilir.Servis edilirken tahin,kaymak ve dondurma ile süslenerek sunulur.Afiyet olsun:)