13 Mayıs 2021 Perşembe

LOKMALIK KESME TATLISI




LOKMALIK KESME TATLISI


Malzemeler:

6 su bardağı un

100 gr margarin oda ısısında bekletilmiş

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı limon suyu

1 yemek kaşığı sirke

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı su

Bir fiske tuz

İç harcı için:

Dövülmüş ceviz içi

200 gr tereyağı

1/2 su bardağı sıvı yağ

Açmak için buğday nişastası

Şerbeti için:

4 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

2 yemek kaşığı limon suyu

Su bardağı ölçüm 200ml

Yapılışı:

Bütün malzemeler bir kaba konularak karıştırılır,azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur oluşturulur.Hamur 9-10 bezeye bölünür her biri pasta tabağı büyüklüğünde nişasta ile açılır ve servis tabağına konulur.Hamurların arasına bir miktar nişasta ve buz dolabı poşeti konularak birbirine yapışmaması sağlanır.Bu şekilde hamurlar bir gece buz dolabında yada hemen yapılacaksa 5-6 saat dinlendirilir.Her hamur nişasta yardımı ile ince açılır ikiye katlanır.Uzun kısmına ceviz içi konulur.Yufkanın uç kısmı ve hafif kenarları kesilir ki düzgün şekilde lokmalık tatlı olsun.Yufka rulo yapılır ve üç cm kalınlığına kesilerek tepsiye yerleştirilir.Bütün hamurlar hazırlandıktan sonra tereyağı eritilir köpüğü alınır ve içine sıvı yağ eklenir.Tepsideki bütün tatlılar yağlanır ve 170 derecede ısınmış fırında 40-45 dakika pişirilir.Şerbet için bütün malzemeler tencereye konularak 15 dakika kaynatılır.Fırından çıkan hamurlar soğuk şerbet ise ilk sıcaklığını kaybetmiş olarak şerbetlenir.Afiyet olsun:)