9 Mayıs 2020 Cumartesi

AYNI HAMURDAN BAZLAMA VE PİDE TARİFİ




AYNI HAMURDAN BAZLAMA VE PASTANE PİDESİ TARİFİ


Malzemeler:

1,5 Su bardağı süt
1/4 su bardağı su
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
4,5 su bardağı un
Tuz
Su bardağı ölçüsü 250 ml

Yapılışı:

Ilık süt içine su,kuru maya,toz şeker ve tuz eklenerek karıştırılır.Un eklenerek yaklaşık on dakika yoğurulur.Hafif cıvık bir hamur oluşturulur bu sayede bazlama ve pide yumuşacık olacaktır.Üstü kapalı olarak bir saat mayalandırılır.Bazlama için teflon tava orta ısıda ocağa alınır.Sebze kesme tahtası bol unlanır.Servis kaşığı ile hamurdan bir parça alınır elimiz unlanır ve hamur inceltilir.Unlu sebze kesme tahtası ile tavaya yerleştirilir ve arkalı önlü pişirilir.Fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirilir.Aynı şekilde kaşıkla hamurdan parça kopartılır unlu zeminde hafif şekil verilerek pişirme kağıdına yerleştirilir.İnceltilir ve yumurta sarısına bir yemek kaşığı süt eklenir çırpılır pidenin üstüne sürülür.Parmak uçlarıyla sıkıca bastırılarak baklava şekilleri verilir.200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.Afiyet olsun:)