9 Mayıs 2020 Cumartesi

PORSİYONLUK MUZLU RULO PASTA




PORSİYONLUK MUZLU RULO PASTA


Malzemeler:

Pandispanya için gerekli malzemeler:

5 adet yumurta sarıları aklarında ayrılacak
5 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yapılışı:

Yumurta akları mikser ile katılaşana kadar çırpılır.yumurta sarıları teker teker eklenerek kısa süre çırpılır.Un,kakao ve kabartma tozu elenerek eklenir ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yayılır.180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.Fırından çıkartılır ve kısa kenarı rulo yapılarak ortaya doğru sarılır.Aynı şekilde diğer kısa kenarda sarılır ortada birleştirilir.Bu şekilde soğutulur.

Kreması için gerekli malzemeler:

250 ml süt
100 ml krema
1 yumurta sarısı
40 gr nişasta
70 gr toz şeker
40 gr tereyağı
100 gr bitter çikolata
Muz

Üstü için gerekli malzemeler:

130 gr kıyılmış bitter çikolata
100 gr tereyağı


Yapılışı:

Sütün içine toz şeker,nişasta,krema,yumurta sarısı eklenerek çırpılır.Devamlı karıştırılarak pişirilir.Ocaktan alınır kıyılmış çikolata ve tereyağı eklenir.Krema ılınınca pişirme kağıdından ayrılmış pandispanyaya yayılır.İki rulo yapılan uç kısımlara muzlar yerleştirilir.Tekrar iki uç kısım rulo yapılarak ortada birleştirilir.Ortadan kesilir ve 5-6 santim kalınlığında dilimlenir.Buz dolabında dilimler beklerken kıyılmış çikolataya tereyağı eklenerek benmari usulü eritilir.Dilimlerin üstüne kaşıkla dökülür.Rulo dilimlerinin üstü arzuya göre süslenir.Buz dolabında çikolata donana kadar bekletilir servis edilir.Afiyet olsun:)