3 Mayıs 2020 Pazar

PATLICAN KEBAP





PATLICAN KEBAP


Malzemeler:

500 gr kıyma
1 büyük boy kuru soğan
1/2 su bardağı galeta unu
Karabiber
Tuz
4 adet ince kemer patlıcan
Yassı kebap çubukları
1 yemek kaşığı domates salçası
Ay çiçek yağı

Yapılışı:

Patlıcanlar yuvarlak dilimlenerek tuzlanır bir süre bekletilir.Kıymaya galeta unu,tuz,karabiber konularak yoğurulur.Tahta kebap çubukları ıslatılır kağıt havlu arasında kurulanan bir patlıcan batırılır.Köfte yuvarlanak çubuğa batırılır bir patlıcan daha batırılır köfte iki patlıcan arasında şekillendirilir.Bu şekilde bütün kebaplar hazırlanır ve ayçiçek yağında bir süre kızartılır.Fırın kabına dizilen çubukların üstüne az miktar sıvı yağında kızartılmış çok az su ile seyreltilmiş sos dökülür. 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir servis edilir.Afiyet olsun:)