29 Mayıs 2020 Cuma
PASTIRMALI MANTI
PASTIRMALI MANTI
Malzemeler:
300 gr un
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta
Tuz
İç harcı için gerekli malzemeler:
150 gr kıyma
1 tatlı kaşığı dolusu çemen
1 küçük boy kuru soğan
Tuz
Üstüne konulacak malzemeler:
Sarımsaklı yoğurt
4-5 dilim pastırma(çemenli)
1 tatlı kaşığı silme toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı tereyağı
Sıvıyağ
Yapılışı:
Unun ortası açılır yumurta,sıvı yağ ve tuz eklenerek karıştırılır.Azar azar su konularak orta sertlikte hamur yoğurulur.Bu malzemelere ben 100 ml su ekledim ama su miktarı yumurtanın büyüklüğüne, unun cinsine göre değişebilir.Hamur dinlenirken kıymanın içine rendenin ince tarafıyla rendelenmiş suyu sıkılış kuru soğan,çemen ve az miktarda tuz eklenerek karıştırılır.Hamur bir beze olarak un yardımı ile açılır.Bıçak yada rulet ile 4,5-5 santim büyüklüğünde karelere kesilir.İç harçtan konulur ve bohça mantı kapar gibi ama karenin ortasından büzülür,sıkıştırılır.Bütün mantılar hazırlanınca kaynamış tuzlu suda haşlanır.Pastırmalar küçük karelere kıyılır tereyağı,sıvı yağı karışımında kurutmadan kızartılır.Bir tatlı kaşığı toz biber konularak üstünün sosu hazırlanmış olur.Suyundan süzülmüş mantılar servis tabağına alınır,sarımsaklı yoğurt ve pastırmalı sos ile süslenerek servis edilir.Afiyet olsun:)