21 Mayıs 2020 Perşembe
KEK DOLGULU BAKLAVA
KEK DOLGULU BAKLAVA
Malzemeler:
20 yaprak hazır baklava yufkası
125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
Kek dolgusu için gerekli malzemeler:
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı süt
1 çay bardağı un
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 poşet vanilya 1 poşet kabartma tozu
Şerbet için gerekli malzemeler:
3,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Öncelikle şerbet hazırlanır.Toz şeker,su ve limon suyu karıştırılır on beş dakika kaynatılır soğumaya bırakılır.Yumurtalar vanilya ve toz şeker 2-3 dakika mikser ile çırpılır.Sırasıyla irmik,süt ,un,kabartma tozu ve ceviz eklenerek kek malzemesi hazırlanmış olur.Tereyağı eritilir,sıvı yağ konularak karıştırılır.Baklavalık yufkalar fırın tepsisi ölçülerinde kesilir.Tepsi yağlanır ilk yufka serilir.Bir miktar yağlanır fırça ile yayılır.On adet yufka ve kenarlardan çıkan yufkalar ilk orta katı oluşturur sırasıyla bütün yufkalara aynı işlem uygulanır.Kek karışımı bu kata yayılır.Diğer yufkalarda aynı şekilde hazırlanır en üst kata gelince tepsinin uzun tarafından 6 ya kısa tarafından 4 e kesilir.Kare olan dilimler ortadan ikiye keserek muska şekli verilir.Kalan tereyağı karışımı baklavanın üstüne sürülür ve 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika arası pişirilir.Fırından çıkartılan tatlının ilk sıcaklığı gidince yani üç dört dakika sonra ılık şerbet dökülür.Servis edilirken toz antep fıstığı ile süslenir.Afiyet olsun:)