17 Eylül 2020 Perşembe

AHUDUDULU CHEESECAKE DONDURMA

    




         AHUDUDULU CHEESECAKE DONDURMA

Malzemeler:

200 gr beyaz sürülebilir peynir

250 ml süt reçeli

250 ml krema

6-7 adet kakaolu bisküvi

Yarım kase 80 gr ahududu reçeli

1 yemek kaşığı limon suyu

1 poşet vanilya

Yapılışı:

Sürme beyaz peynirin içine süt reçeli eklenerek çırpılır.Vanilya ve limon suyu ilave edilerek kısa süre daha çırpılır.Ayrı bir kap içinde krema üç dakika mikser ile çırpılır kaşık kaşık diğer karışıma eklenerek iyice karıştırılır.Kakaolu bisküviler dişe gelecek irilikte rondodan yada poşet içine konularak merdane ile parçalanır.Buzluğa dayanıklı bir kaba dondurma karışımının 1/3 konulur.Ahududu reçelinden kaşık kaşık dondurmanın üstüne ve bisküvi kırıntılarındanda yeteri kadar konulur.Tekrar dondurma karışımının yarısı konulur tekrar reçel ve bisküvi eklenir.Son kalan dondurma ve aynı şekilde reçel, bisküvi kırıntıları eklenerek bir kahvaltı bıçağı ile dalga yapar gibi birkaç kez karıştırılır.Dondurmanın üstü streç filmle sıkıca kapatılır ve buzlukta en az 6 saat dondurulur.Servis ederken evdeki malzemelerle ne varsa süslenir.Afiyet olsun:)