8 Eylül 2020 Salı

ÇİLEKLİ TART

    




  



ÇİLEKLİ TART

Malzemeler:

200 gr un

125 gr tereyağı (soğuk)

70 gr toz şeker

2 yemek kaşığı kakao

1 çay kaşığı vanilya

1 adet yumurta

300 gr çilek

100 gr bitter çikolata

Yapılışı:

Tart hamuru hazırlamak için un,toz şeker,kakao ve buz dolabından çıkartılan küçük küp şeklinde doğranmış tereyağı karıştırılır.yumurta eklenerek tart hamuru hazırlanır.hamur buz dolabı poşetine konularak yarım saat buz dolabında soğutulur.Çilekler ortadan ikiye kesilir,çikolata ince kıyılır.Soğumuş tart hamuru pişirme kağıdı üzerinde merdane ile açılır.Kenar kısımları kesilir.22x33 ebatlarında bir dikdörtgen elde edilir.Kenarlardan dört santim kalacak şekilde kıyılmış çikolata tart hamura yayılır ve çilekler içi kısmı üste gelecek şekilde çikolatanın üstüne dizilir.Kenar kısımları çileklerin üstüne kapatılır.Kalan hamur merdane ile açılır kurabiye kalıbı ile şekiller kesilir tartın uç kısımlarına veya benim yaptığım gibi kenarlara yapıştırılır.Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 35 dakika pişirilir.soğuyunca kenarlara pudra şekeri serpilir.Afiyet olsun:)