8 Eylül 2020 Salı

ŞIK MUALLA ANTAKYA YÖRESİNE AİT YÖRESEL TARİF

       


  


ŞIK MUALLA  ANTAKYA YÖRESİNE AİT YÖRESEL TARİF


Malzemeler:

1 kg top patlıcan (küçük boy)

1 su bardağı yeşil mercimek

1 adet büyük boy kuru soğan

4-5 adet sivri biber

2 -3 adet domates

1 yemek kaşığı domates salçası

1 baş sarımsak

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı pul biber

2 tatlım kaşığı kuru nane

1/2 su bardağı zeytin yağı

Tuz ve 2 yemek kaşığı nar ekşisi

Yapılışı:

Yeşil mercimekler en az dört saat suda bekletilir.Patlıcanların sap kısmı kalacak şekilde temizlenir,alaca soyulur.Alt kısmında yukarı doğru üç kez kesilerek yelpaze şekli verilir ve tuzlu suda bekletilir.Mercimekler süzülür,kıyılmış kuru soğan,doğranmış domates,sarımsaklar,kıyılmış sivri biber ,domates salçası,tuz ve baharatlar son olarak zeytin yağı konularak karıştırılır.Suyu süzülmüş patlıcanların aralarına hazırlanan harçtan doldurularak yayvan bir tencereye dizilir.Kalan harç patlıcanların üstüne yayılır ve düzleştirilir.İç harcın üstünü geçecek kadar nar ekşili su konularak kısık ateşte mercimekler pişene kadar pişirilir ve ılık servis edilir.Afiyet olsun:)