12 Şubat 2015 Perşembe

KALP POĞAÇA




KALP POĞAÇA


Malzemeler:

125 gr tereyağı (oda sıcaklığında beklemiş)
125 gr margarin (oda sıcaklığında beklemiş)
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta (sarısı üstü için ayrılacak)
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz

İç harcı için:

200 gr kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
1 küçük boy patates
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Sıvıyağ

Yapılışı:

Tereyağı,margarin,yumurta akı ve sıvı yağ yoğurma kabında karıştırılır.Süt,toz şeker ve tuz eklenir ve azar azar un konularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.Hamur 30 dakika buz dolabında dinlendirilir.İç harcı için ince kıyılmış kuru soğanlar bir miktar sıvı yağ ile sotelenir.Rendelenmiş patates soğanlara ilave edilir bir süre kavurduktan sonra kıyma eklenir.Kavrulan iç harca tuz ve baharatlar eklenir soğumaya bırakılır.Hamur tezgah üstünde merdane ile açılır.Yarım santim kalınlığında açılan hamur kalp formundaki kurabiye kalıbı ile kesilir.İç harçtan kesilen kalbin ortasına 1 yemek kaşığı kadar konulur ve bir diğer kalp hamur ile kapatılır.Bir çatal yardımı ile kenarları sıkıştırılarak bastırılır.Üstlerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu ile süslenir.180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir afiyet olsun :)