18 Şubat 2018 Pazar

KAPLAN PASTA




KAPLAN PASTA (BAL KABAKLI)

Malzemeler:

4 adet yumurta
100 gr toz şeker
100 ml portakal suyu
200 ml ayçiçek yağı
300 gr un
1 paket kabartma tozu
25 gr kakao
100 gr süt kakaolu kek karışımını seyreltmek için kullanılacak
600 gr bal kabağı püresi
200 gr süt bal kabağını seyreltmek için kullanılacak

Üst süslemesi için:

120 gr bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Yumurtalar ve şeker mikser ile çırpılır üç katı kabarana kadar çırpma işlemine devam edilir.Portakal suyu,sıvı yağ,un ve kabartma tozu katılarak bir süre daha çırpılır.Bal kabağı püresinin içine süt konularak karıştırılır ve 2 kepçe kek karışımından eklenir tekrar karıştırılır(evde hazır pişmiş bal kabağından kullanılabilir yada bir miktar şeker ile bal kabağı pişirilir)Kalan kek karışımına kakao ve süt eklenir karıştırılır.26 cm çapındaki kek kalıbının altına pişirme kağıdı konulur kenarları yağlanır.Zebra kek yapar gibi kalıbın ortasına 2 yemek kaşığı bal kabaklı karışımdan konur onun ortasına da 2 yemek kaşığı kakaolu karışımdan konulur.Bütün kek karışımları bitene kadar devam edilir ve 175 derecede ısıtılmış fırında 60 dakika pişirilir.Çikolata benmari usulü eritilir tereyağı eklenir.Tamamen soğuyan kekin üstüne hazırlanan çikolata fırça ile sürülür kek tamamen kaplanır.Afiyet olsun :)
Kaynak:Evas Backparty