27 Şubat 2018 Salı

AMERİKANER KURABİYESİ




AMERİKANER KURABİYESİ

Malzemeler:

150 gr oda ısında margarin(Margarin satın alırken yağ oranı fazla olan markalar tercih edilmelidir.)
300 gr un
2 adet yumurta
125 gr toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Glazür için gerekli malzemeler:

150 gr pudra şekeri
4- 5 yemek kaşığı limona suyu

Yapılışı:

Margarin,toz şeker.vanilya bir kap içinde mikser ile çırpılmaya başlanır, yumurtalar teker teker eklenir.Un ve kabartma tozu eklenerek çırpmaya devam edilir.Alışa gelmiş kurabiye hamurlarından daha yumuşak bir hamur olur ve sekiz eşit parçaya bölünür.(orjinal amerikaner bu büyüklükte olmaktadır ama daha küçük boyutta da yapılabilir)Kurabiye hamurları yuvarlanır hafif bastırılır pişirme kağıdına aralıklı olarak dizilir.(Hamur elinize yapışıyorsa çok az sıvı yağ ile ellerinizi yağlamanız yeterlidir.).180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.Glazürü hazırlamak için pudra şekerinin içine limon suyu konulur karıştırılır.Çok katı olursa kurabiyeye yaymak zor olur  bir miktar daha limon suyu konulabilir ama çok akışkan da olmamalıdır.Kurabiyelerin ters tarafına glazür yayılır ters olarak kurutulur birkaç saat beklenir servise hazırdır.(Glazür süt yada su ile de yapılabilir)Afiyet olsun:)