3 Şubat 2018 Cumartesi

İSVEÇ PASTASI (VANİLYALI BADEMLİ)






İSVEÇ PASTASI (VANİLYALI BADEMLİ)


Kek için gerekli malzemeler:

8 adet yumurta akı
200 gr badem unu (çok hafif tavada kavrulursa güzel oluyor)
200 gr toz şeker
Bir fiske tuz

26 cm lik kelepçeli kek kalıbında iki defa aynı şekilde kek pişirilecek.

Yapılışı:

4 yumurta akı,bir fiske tuz ile çırpılmaya başlanır.100 gr şeker yavaş yavaş eklenir.Katı bir şekil alınca toz şekerde eriyince çırpma işlemine son verilir.100 gr badem unu aralıklarla eklenerek spatula ile karıştırılır.Pişirme kağıdı serili kalıba kek karışımı konulur üst kısmı düzleştirilir 200 derecede ısıtılmış fırında 15 ila 20 dakika kontrollü bir şekilde pişirilir.Aynı işlem tekrar yapılır kekler pişirme kağıdından ayrılmaz soğumaya bırakılır.

Krema için gerekli malzemeler:

7 adet yumurta sarısı
100 gr toz şeker
200 gr krema
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı süt
1 çubuk vanilya yoksa 2 adet vanilya şekeri
200 gr tereyağı yumuşak olmalı
70 gr pudra şekeri

Kremanın hazırlanışı:

Krema bir kap içinde ocağa alınır vanilya çubuğu ortadan kesilerek içine konulur.Krema hafif ısınmaya başlayınca toz şeker konulur.Ayrı bir kap içinde yumurta sarıları,nişasta ve süt çırpılır.Krema içinde vanilya çubuğu alınır ve yumurta karışımı eklenir devamlı karıştırılarak krema pişirilir.Vanilya çubuğu yoksa toz vanilyalar eklenir.Bir cam kase içine krema konulur streç film ile krema hava almayacak şekilde kapatılır soğumaya bırakılır.Tereyağı pudra şekeri ile çırpılır krem bir hal alınca soğumuş kremadan kaşık kaşık tereyağına eklenir çırpmaya devam edilir.

Pastanın tamamlanması:

150 gr file bağdem tavada hafif kavrulur ayrı bir tabağa alınır soğumaya bırakılır.

Servis tabağına kek konulur ve pişirme kağıdı çıkartılır kremadan konularak kekin üstüne  yayılır.İkinci kek konulur tekrar pişirme kağıdı çıkartılır kalan krema pastanın her tarafına sürülür.Kavurduğumuz file badem üst ve kenarlar yapıştırılır 4-5 saat soğutulur servis edilir.Afiyet olsun :)

Kaynak: koch-kino