29 Haziran 2013 Cumartesi

KİRAZLI KEK



KİRAZLI KEK


Malzemeler:

420 gr un
240 gr toz şeker
5 adet yumurta
210 gr ayçiçek yağı
90g r süt
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı çiğ badem
1 kase kiraz

Süslemek için:

 Pudra şekeri

Yapılışı:

Kirazların sapları koparılır, yıkanır ve çekirdeklerinden ayrılır.Bademler bir kaba konulur kaynar suyun içinde beş dakika bekletilir ve kabukları soyulur.Bir çırpma kabında yumurtalar, toz şeker köpürene kadar çırpılır ve vanilya eklenir.Unun içine kabartma tozu konularak elenir.Yumurta karışımına sıvıyağ,süt konulur bir miktar daha çırpılır. Un eklenir ve spatula ile karıştırılır.Dikdörtgen bir fırın kabı ya da borcam margarin ile yağlanır ve unlanır.Kek karışımı fırın kabına yayılır kirazlar sık sık dizilir.Aynı şekilde bademlerde dizilir ve 180 derecede ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.Soğuyan kirazlı kekin üzerine pudra şekeri serpilir ve servis yapılır.Kekin yanına bir top vanilyalı dondurma koyarak da servis yapabilirsiniz.Hafif, yumuşacık,lezzetli bu kek tarifini kiraz mevsimi bitmeden yapmanızı tavsiye ederim.Afiyet olsun:)