5 Haziran 2019 Çarşamba

İNCİRLİ MİDYE BAKLAVA (HAZIR BAKLAVALIK YUFKADAN)







İNCİRLİ MİDYE BAKLAVA (HAZIR BAKLAVALIK YUFKADAN)


Malzemeler:

800 gr baklavalık yufka
300 gr tereyağı
350-400 gr kuru incir
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı süt

Şerbet için gerekli malzemeler:

4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Bardak ölçüsü 200 ml

Yapılışı:

Öncelikle iç malzemesi hazırlanır.İncirler doğranır süt ilave edilerek pişirilir.Sütünü çekip yumuşayınca el blenderinden geçirilir püre haline getirilir soğuyunca ince çekilmiş ceviz eklenir.Tereyağı eritilir üstünden köpüğü ve dibindeki tortu alınır.Baklavalık yufkadan iki tane tezgaha konulur.İnce bir tabaka tereyağı sürülür.Uzun kenarından aşağı doğru üç eşit parça kesilir.Her parça kısa kenarından yukarı doğru büzülerek kıvrılır.Orta kısmına bir tatlı kaşığı iç malzemeden konulur.Kenar kısımlarından çok az yufka ile iç malzeme kapatılır iki uç kısmı sıkıştırılarak alta doğru yani iç malzemesi kapatılır.Yufka ters çevrilir tepsiye konulur ve uç kısmı tekrar sıkıştırılır midye formu alması sağlanır.Bütün yufkalar bu şekilde hazırlanır.Kalan tereyağı tatlıların üstüne sürülür ve 180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir.Tatlı soğurken şerbet hazırlanır.Bu sefer ben tam tersini yaptım ama şerbet öncedende hazırlanabilir.Kesinlikle biri soğuk biri sıcağa yakın olmalıdır.Toz şeker,su ve limon suyu karıştırılır kaynadıktan sonra 20 dakika pişirilir.Şerbet sıcağa yakın tatlı tamamen soğuk olarak dökülür.Günlerce çıtırlığını kaybetmeyen midye baklava servise hazırdır.Afiyet olsun:)