7 Ağustos 2013 Çarşamba

OREOLU DONDURMA




OREOLU DONDURMA


Malzemeler:

600 ml krema
1 su bardağı yoğunlaştırılmış süt
1 paket oreo (16 adet bisküvi )

Yapılışı:

Bir çırpma kabına krema ve yoğunlaştırılmış süt konulur 10-15 dakika arası çırpılır kıvam sertleşince çırpma işlemine son verilir.Oreolar bir poşet içinde küçük parçalara kırılır ve hazırladığımız dondurma karışımına eklenir karıştırılır.Yoğunlaştırılmış süt ve oreonun şeker oranı ilave şeker eklemeği gerektirmez ama tatlı severler bir miktar pudra şekeri ekleyebilir.Dondurma bir gece derin dondurucuda bekletilir ve servis edilir.Yoğunlaştırılmış süt yapımını bir önceki dondurma tarifinde paylaşmıştım altta bir değişik tarif daha paylaşmak istiyorum.Afiyet olsun:)


YOĞUNLAŞTIRILMIŞ SÜT TARİFİ


Malzemeler:

5 su bardağı süt
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı süt tozu
2 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı su

Yapılışı:

Süt bir saat boyunca orta ateşte pişirilir ve üstünde oluşan kaymak devamlı alınır.Bir saat sonra 1 su bardağı pudra şekeri ilave edilir 15 dakika daha pişirilir bu sırada sütün rengi krem renk olur.Karışım ocaktan alınır.Ayrı bir kapta süt tozu,2 yemek kaşığı pudra şekeri ve su karıştırılır süte eklenir mikser bir süre çırpılır.Hazırlanan yoğunlaştırılmış süt kullanıma hazırdır.