27 Şubat 2014 Perşembe

KADAYIFLI PUDİNG



KADAYIFLI PUDİNG


Malzemeler:

1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
200 gr krema
1 paket vanilya şekeri

Üst malzemesi için:

250 gr kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağ
1/2 su bardağı toz şeker
50 gr ince dövülmüş antep fıstığı

Yapılışı:

Süt,şeker,un ve nişasta bir tencereye konularak karıştırılır.Orta hararetli ateş üstünde devamlı karıştırılarak göz göz olana kadar pişirilir ve vanilya şekeri ilave edilir.Pudingin üstü kabuk tutmaması için arada karıştırılır yada pudingin üstüne streç folyo örtülerek hava alması önlenerek soğutulur.Krema mikser ile çırpılır katılaşınca soğumuş pudinge ilave edilir.Kadayıflar bir mutfak makası ile ya da bıçak ile küçük parçalara ayrılır.Teflon tavada tereyağı eritilir kadayıflar eklenir.Kadayıflar kızarana kadar kavrulur ve toz şeker sıcak kadayıflara ilave edilir.Antep fıstığından bir yemek kaşığı üstünü süslemek için ayrılır kalanı kadayıfa eklenir.Bir borcama kadayıfın yarısı konulur bastırılarak düzleştirilir.Puding kaşık kaşık kadayıfın üstüne serilir.Kalan kadayıf tekrar pudingin üstüne konulur ve son olarak bir yemek kaşığı ayırdığımız antep fıstığı ile süslenir.Bu tarifi tek tek kase ya da dondurma kuplarındada yapabilirsiniz daha şık olacaktır.Üstüne konulan kadayıflar ertesi gün yumuşayıp kıtırlığını kaybedeceği için servis ederken koyabilirsiniz.Afiyet olsun.