19 Şubat 2014 Çarşamba

FALAFAL (NOHUT KÖFTESİ)



FALAFAL (NOHUT KÖFTESİ)


Malzemeler:

2 su bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış)
Yarım demet maydanoz
2 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı un
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı karbonat

Kızartmak için:

2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
Yarım çay bardağı susam
1,5 su bardağı ayçiçek yağı

Sos için:

Yarım su bardağı tahin
Yarım su bardağı yoğurt
1 limonun suyu
1 diş sarımsak

Yapılışı:

 Nohut 15 dakika kadar haşlanır, süzülür.Nohutun yarısı blenderda küçük parçalara ayrılana kadar çekilir.Diğer yarısı, doğranmış kuru soğan, kıyılmış maydanoz ve sarımsaklar ile çekilir.Hepsi bir kaba konulur.Un, baharatlar ve karbonat ilave edilir, yoğurulur.Hamurdan irice ceviz büyüklüğünde toplar kopartılarak yuvarlanır.Hazırlanan köfteler 1 saat kadar dinlendirilir.Derin bir kap içerisine sıvıyağı konulur.Orta ateşte ısıtılır.Bir tabağa galeta unu ve susam, bir tabağa un ve bir tabağa da 2 adet yumurta konulur, çırpılır.Köfteler önce una, sonra yumurtaya, daha sonra da susamlı galeta ununa bulanır ve nar gibi kızartılır.Bir kap içerisinde tahin, yoğurt, limon suyu ve dövülmüş sarımsak çırpılır.Domates , salatalık ve kırmızı kuru soğan küçük küp şeklinde doğranarak bir salata hazırlanır.Köfteler, hazırlanan sos, salata ve lavaş ekmeği ile servis edilir.Afiyet olsun: )