1 Mart 2014 Cumartesi

PATATESLİ PIRASALI KİŞ



PATATESLİ PIRASALI KİŞ


Malzemeler:

Kiş hamuru için:

150 gr tereyağı (yumuşak)
Yarım ay bardağı ayçiçek yağı
2,5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Tuz

İç malzemesi için:

2 adet orta boy patates
1 adet pırasa
200 gr krema
2 adet yumurta
6-7 dal maydanoz
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz

Üzeri için:

150 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Malzemeler:

Bir yoğurma kabına küçük küpler halinde kesilmiş tereyağı, yumurta ve sıvıyağı konulur.Un, kabartma tozu ve tuz eklenerek yoğurulur.Hamur buzdolabında yarım saat dinlendirilir.İç malzeme için, pırasa ince ince kıyılır.Yarım çay bardağı ayçiçek yağında orta ateşte kavrulur.Patatesler ince halka şeklinde doğranır.Kaynar su içinde hafif yumuşayana kadar haşlanır.Hazırlanan sebzeler soğur iken yumurtalar bir kap içerisinde çırpılır.Krema ve baharatlar ve kıyılmış maydanoz eklenir.Bu arada soğumuş olan sebzeler hazırladığımız yumurta-krema karışımına eklenir.Dinlenen hamur yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir.Orta kısmına çatalla delikler açılır.Hazırladığımız sebzeli harç tart kalıbına dökülür.180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.Kiş fırından çıkarılır, kaşar peyniri rendesi üst kısmına serpilir.15 dakika daha fırında pişirilir.Soğuyunca servis edilir.Afiyet olsun: )