19 Şubat 2014 Çarşamba

FOCACCİA (İTALYAN PİDESİ)



FOCACCİA (İTALYAN EKMEĞİ)


Malzemeler:

2,5 su bardağı un
Yarım su bardağı irmik
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
Tuz

Üstü için:

Zeytin
Domates kurusu
Taze kekik

Yapılışı:

Bir yoğurma kabında un, irmik, kuru maya, toz şeker ve tuz konulur karıştırılır.Ilık su, zeytinyağının yarısı eklenerek yumuşak bir hamur tutulur.Hamur 6-7 dakika yoğurulur.Kalan zeytinyağının yarısı yoğurma kabına dökülür ve hamura sürülür..Üstü kapatılarak 1 saat mayalandırılır.1 saat sonra tekrardan 1 dakika kadar yoğurulur ve yarım saat daha mayalanmaya bırakılır.Küçük boy tepsi (30 cm çapında)  zeytinyağı ile yağlanır.Hamur tepsiye konulur, parmak uçları ile bastırarak büyütülür, tepsinin boyutuna getirilir.Kalan zeytinyağı hamurun üstüne sürülür.Üstü örtülerek 15 dakika daha mayalandırılır.Zeytin ve kuru domatesler pidenin üst kısmına bastırılarak yerleştirilir.Son olarak taze kekik serpiştirilir.200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir.Afiyet olsun: )