25 Eylül 2015 Cuma

PRENSES BAKLAVASI




PRENSES BAKLAVASI


Malzemeler:

Hamur için malzemeler:

2 adet yumurta
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
Bir fiske tuz
Aldığı kadar un

Açmak için:

200 gr buğday nişastası

İç malzemesi:

200 ger ceviz içi

Üstü için:

150 gr tereyağı
1 su bardağı ayçiçek yağı

Şerbet malzemeleri:

4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Yoğurma kabına bütün hamur malzemeleri konulur orta sertlikte bir hamur yoğurulur üstü kapalı şekilde 30 dakika dinlendirilir.Hamur 30 bezeye ayrılır her beze pasta tabağı büyüklüğünde açılır bir yemek kaşığı nişasta konulur yayılır.Hazırlanan küçük yufkalar 15 adet olarak üst üste konulur ve merdane ile büyütülür.Diğer 15 adet küçük yufkada aynı şekilde büyütülür.İki ayrı hazırlanan yufkalar aynı büyüklüğe gelince üst üste konulur tekrar açılır birbirine birleşmesi sağlanır.Yani toplamda 30 yufka üst üste getirilir.Yufka bir cetvel yardımı ile önce ortadan ikiye kesilir daha sonra 5 cm uzunlığunda şeritler kesilir.Kesilen şeritler 5cm me 7cm büyüklüğünde dikdörtgenlere kesilir.Kesilen dikdörtgenlerin içine ceviz parçaları konulur ikiye katlanır ve iki ucundan hafif bastırılır.Yan yana tepsiye dizilir pişerken kabaracağı için hafif aralıkla dizmek gerekir.Tereyağı eritilir ve sıvı yağ eklenir talıların üstlerine eşit oranda dökülür.180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.Şerbet için toz şeker,su ve limon suyu bir tencerede 15 dakika kaynatılır soğutulur.Fırından çıkarılan ılınan tatlıların üstüne soğuk şerbet dökülür.Şerbetini çeken tatlı servise hazırdır.Afiyet olsun :)