28 Eylül 2015 Pazartesi

DEREOTLU CEVİZLİ ÇÖREK



DEREOTLU CEVİZLİ ÇÖREK


Malzemeler:

1 su bardağı ceviz içi iri kıyılmış
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1/2 su bardağı süt
1 küçük paker yaş maya
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
1 demet dereotu
3,5 su bardağı +2 yemek kaşığı un

Yapılışı:

Ilık süt içine toz şeker ve yaş maya ufalanarak konulur karıştırılır mayanın aktif hale gelmesi için bekletilir.Sırasıyla yoğurt.sıvıyağ,yumurta akı,kabartma tozu,tuz ve ince kıyılmış dereotu konulur karıştırılır.Yavaş yavaş un eklenerek karıştırmaya devam edilir.3,5 su bardağı un eklendikten sonra yoğurmaya başlanır gerekirse 1 ya da 2 yemek kaşığı un ilave edilir.Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur oluşturulur.Son olarak kıyılmış ceviz eklenerek üstü kapalı olarak mayalanmaya bırakılır.Fırın 180 derecede ısıtılır hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılır yuvarlanır.Hazırlanan yumakların üstüne yumurta sarısı sürülür ve ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.Ilınınca servis edilir afiyet olsun:)