17 Temmuz 2019 Çarşamba

ANTEP FISTIKLI NUTELLALI MUFFİN







ANTEP FISTIKLI NUTELLALI MUFFİN


Malzemeler:

2 adet yumurta
100 gr toz şeker
200 gr un
1 paket kabartma tozu (10 gr)
100 ml süt
100 ml ay çiçek yağı
50 gr antep fıstığı tozu
Nutella

Yapılışı:

Yumurtalar mikser ile çırpılır toz şeker eklenerek 3-4 dakika daha çırpılır.Süt ve sıvı yağ eklenerek bir süre daha çırpılır ve un,kabartma tozu eklenir.Son olarak antep fıstığı konularak çırpma işlemine son verilir.Muffin kalıbına kağıt kek kapsülleri konularak kek karışımı paylaştırılır.Bu ölçüden 12 adet muffin oluyor.180 derecede ısıtılmış fırında muffinler 20-22 dakika arası pişirilir.Kekler soğuyunca yuvarlak tahta bir kaşık ile keklerin ortasına batırılarak bir delik açılır.Nutella krema torbasına doldurulur ve bu boşluğa sıkılır.Devam olarak üst kısmı süslenir ve antep fıstığı tozu serpilir.Afiyet olsun:)