27 Temmuz 2019 Cumartesi

SOSİSLİ POĞAÇA


SOSİSLİ POĞAÇA

Malzemeler:

5 adet sosis
3 yemek kaşığı tereyağı
120 ml süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kuru maya
2 su bardağı un (bardak ölçüsü 240 ml)
Tuz
Kenarlara sürmek için yumurta sarısı

Yapılışı:

Tereyağı eritilir süt eklenir karışıma toz şeker konularak karıştırılır.Karışım ılınınca kuru maya eklenir on dakika kadar mayanın aktif olması beklenir.Yumurta ve tuz konularak karıştırılır un eklenir.Hamur yoğurulur gerekirse 1-2 yemek kaşığı un gerekebilir.Hamur üstü kapalı olarak 40-45 dakika mayalandırılır.Mayalanan hamur 5 eşit parçaya bölünür yumak yapılır.Her yumak sosisin enine boyuna göre parmak ucuyla açılır.Yıkanmış kurulanmış sosis hamurun ortasına konularak uç kısımları sıkıca kapatılır ters çevrilerek tepsiye konulur.Bir mutfak makası ile sosisli hamur eşit uzunlukta kesilir.Her kesilen parça yan taraflara yani bir sağa bir solsa yatırılır.Yumurta sarısı hamurun kenarlarına sürülür ve 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.Fırından çıkartılır kaşar peyniri rendesi konularak tekrar fırına konulur.Kaşar peynirler eriyip kızarana kadar fırında tutulur.Sıcak servis edilir.Afiyet olsun:)