31 Mayıs 2020 Pazar

YOĞURT KREMALI ÇİLEKLİ RULO PASTA





       YOĞURT KREMALI ÇİLEKLİ RULO PASTA

Malzemeler:

4 adet yumurta
100 gr toz şeker
90 gr un
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı sıcağa yakın su
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Kreması için gerekli malzemeler:

350 gr yoğurt(yoğurdun katı kısmı)
1 adet yumurta
20 gr mısır nişastası
20 gr un
1 poşet vanilya
30 gr tereyağı
150 gr çilek
Bitter çikolata(süslemek için)

Yapılışı:

Yumurtalara toz şeker eklenerek beş dakika açık beyaz bir renk alana kadar çırpılır.Sıcak su ilave edilir yumurta çırpma teliyle karıştırılır.Bir kap içinde karıştırılan un,kakao ve kabartma tozu karışımı azar azar azar azar ilave edilir.Yumurtayı söndürmeden karıştırılır.Standart fırın tepsisinin içine pişirme kağıdı serilir,karışım dökülerek düzgün bir şekilde yayılır.180 derecede ısıtılmış fırında 13 dakika pişirilir.Bir mutfak peçetesinin üstüne pişirme kağıdı serilir fırında çıkartılan pandispanya yüzü peçeteye gelecek şekilde konulur.Uç kısımdan başlayarak rulo yapılır ve bu şekilde soğumaya bırakılır.Krema için küçük bir tencerenin içine toz şeker,yumurta,nişasta ve un konularak çırpılır.Bütün malzemeler birbirine iyice karışmalı ve yoğurt eklenir.Yine aynı şekilde kuvvetlice çırpılır ve ocağa alınır.Orta ateşte devamlı karıştırılarak krema pişirilir.Ocaktan alınır tereyağı ve vanilya eklenir.Krema ayrı bir kaba alınır üstü streçle hava almıyacak şekilde sıkıca kapatılır.Krema tamamen soğuduğunda pandispanya pişirme kağıdından ayrılır ve krema düzgün bir şekilde yayılır.Küçük doğranmış çilekler kremanın üstüne dağıtılır ve tekrar rulo yapılır.Pişirme kağıdına sarılarak bir gece buz dolabında bekletilir.Servis tabağına konulan rulo pastanın üstüne bitter çikolata ve çileklerle süsleme yapılır,servis edilir.Afiyet olsun:)