6 Haziran 2020 Cumartesi

KAZAN KEBABI (ORJİNAL TARİF)

     


KAZAN KEBABI (ORJİNAL TARİF)


Malzemeler:

500-600 gr dana antrikot
2 diş sarımsak
2 temek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1/2 çay kaşığı kara biber
1/2 çay kaşığı kekik
Tuz
750 gr küçük boya yakın boyda patates
Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:

Etler kuşbaşı olarak irice parçalarda doğranır.Bir kap içinde rende sarımsak,sıvı yağ,karabiber,kekik,toz kırmızı biber ve tuz konularak karıştırılır.Etler bu karışımda en az dört saat marine edilir.Patatesler soyulur ikiye kesilir.Bir tencereye bol sıvı yağ konularak patatesler nar gibi olana kadar kızartılır.Patatesler bir kaba alınır aynı şekilde çöp şişe batırılmış etlerde kızartılır.Etlerde bir kaba konulur ve patatesler tekrar tencereye alınır.Patateslerin üstüne etler dizilir bir su bardağı su konularak yaklaşık yarım saat pişirilir.Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişen kazan kebabının patatesler alta etler üste gelecek şekilde servis tabağına alınır.Tencerenin altındaki sostan gezdirilir ve soğan piyazı hazırlanarak servis edilir.Afiyet olsun:)