12 Temmuz 2021 Pazartesi

KAKAOLU DONDURMA KURABİYE ÇANAĞINDA




KAKAOLU DONDURMA KURABİYE ÇANAĞINDA


Malzemeler:

Kakaolu dondurma için gerekli malzemeler:

400 ml krema

150 gr süt reçeli

60 gr kakao

50-60 gr damla çikolata

Yapılışı:

Krema mikser ile katılaşana kadar çırpılır.Süt reçeli eklenerek bir süre daha çırpılır.Kakao konulur,kakao karışıma tamamen dağılana kadar çırpılır ve damla çikolata eklenir kaşık ile karıştırılır.+ saat derin dondurucuda dondurularak servis edilir.:)

Kurabiye çanağı için gerekli malzemeler:

2 adet yumurta

120 gr toz şeker

80 gr ay çiçek yağı

400 gr un

1 poşet vanilya

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

100 gr bitter çikolata ve fındık parçaları kenarları süslemek için

Yapılışı:

Yumurtalar bir çatal ile çırpılır,toz şeker eklenir.Ayçiçek yağı ve vanilya ilave edilerek bir süre daha çırpılır.Un ve kabartma tozu konulur,hamur yoğurulur.Hamur pişirme kağıdı üzerinde merdane ile 0,5 milim kalınlığında açılır.9 cm çapındaki bardak veya kurabiye kalıbı ile yuvarlaklar kesilir.Muffin kalıbı ters çevrilir ve tereyağı ile yağlanır,hafif unlanır.Yuvarlak hamurlar kalıba yerleştirilir.180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika arası pişirilir.Kalıp soğuyunca kurabiye çanakları çıkartılır erimiş çikolataya ve kırık bademlere batırılarak süslenir.Kakaolu dondurmalar kurabiye çanağına yerleştirilerek servis edilir.Afiyet olsun:)