18 Temmuz 2021 Pazar

KİRAZLI YOĞURTLU PASTA



KİRAZLI YOĞURTLU PASTA

Malzemeler:

Pandispanyası için gerekli malzemeler:

2 adet yumurta (sarıları ayrılmış)

2 yemek kaşığı soğuk su

Bir fiske tuz

80 gr toz şeker

80 gr un 

Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu

Yapılışı.

Yumurta aklarına bir fiske tuz ve soğuk su eklenerek mikserle çırpılır.Katı bir kıvam oluşunca yumurta sarıları ilave edilir.Toz şeker ve vanilya konularak çırpmaya devam edilir toz şeker eriyince un,kabartma tozu konularak spatula ile yavaş yavaş karıştırılır.26 cm çapındaki kalıbın tabanına pişirme kağıdı serilir kek karışımı konularak üstü düzleştirilir.180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.

Yoğurtlu krema harcı için gerekli malzemeler:

500 gr süzme yoğurt

250 gr krema

200 gr pınar beyaz sürülebilir peynir

100 gr toz şeker

1 poşet vanilya

3 poşet dr oetker toz jelatin

300-350 gr kiraz

Yapılışı.

Öncelikle kirazlar ortadan kesilir çekirdekleri çıkartılır.Krema çırpılır katılaşınca kenarda bekletilir.Süzme yoğurdun içine kerem peynir, toz şeker ve vanilya konularak çırpılır.Toz jelatinler yarım çay bardağı sıcak su içine eritilir.Ilınca hazırlanan kremadan kaşık kaşık konularak jelatinin sıcaklığı alınır ve kremaya konulur.Son olarak krema eklenerek çırpılır ve krema hazırlanmış olur.Pandispanya servis tabağına konulur kenarına pasta kelepçesi takılır.Kremanın 1/3 konularak düzleştirilir.Kirazların yarısı kremanın üstüne dizilir.Kremanın yarısı ilave edilerek yine düzleştirilir ve kalan kirazlar konularak dizilir.Son olarak kalan krema konulur üstü düzleştirilerek buz dolabına yerleştirilir.

Üstü için gerekli malzemeler:

200 ml vişne suyu

1 poşet dr oetker hızlı nişasta

100 gr krema

1/2 poşet krem şanti ve taze kiraz

Yapılışı:

Vişne suyu ısıtılır hızlı nişasta konulur karıştırılır.hızlı nişasta yoksa bir yemek kaşığı mısır nişastası konularak pişirilir soğumaya bırakılır.Pastanın üstüne karışım konularak bir gece buz dolabında bekletilir.Ertesi gün krema ve krem şanti çırpılarak pastanın kenarları süslenir.Kiraz ve rende çikolata konularak servis edilir.Afiyet olsun:)