22 Haziran 2014 Pazar

İNEGÖL KÖFTE



İNEGÖL KÖFTE


Malzemeler:

500 gr dana döş kıyma
1/2 su bardağı galeta unu
1 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karbonat
2 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz

Yapılışı:

Kıyma bir yoğurma kabına konulur.Galeta unu,çok ince rendelenmiş kuru soğan,pul biber,tuz eklenerek yoğurulur.Yoğurma süresi ne kadar fazla olursa köfte özlenir lezzetlenir.Son olarak bir çay bardağı içine karbonat konulur  limon suyu eklenir köpürtülür köfteye eklenir.Bir müddet daha yoğurulan köfte harcı en az 4-5 saat buz dolabında dinlendirilir.Pişirmeye hazırlamak için köfte harcından bir miktar alınır tezgah üzerinde ince rulo yapılır.6 cm uzunluğunda parçalar kesilir ve elektrikli ızgarada yada teflon tavada pişirilir.Arzu edilen garnitürle servis edilir.Afiyet olsun.