28 Haziran 2014 Cumartesi

PATLICAN DOLMASI


PATLICAN DOLMASI


Malzemeler:

8 adet kemer patlıcan
350 gr dolmalık kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Kıyılmış maydanoz
Karabiber
Tuz
Taze kaşar rendesi
Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:

Patlıcanlar alaca soyulur orta kısımları doldurulacağı için oyulur.Kızgın sıvıyağda patlıcanlar kızartılır.Bir miktar sıvıyağda kıyılmış kuru soğanlar sotelenir kıyma eklenir.Kıyma kavrulur küp doğranmış domates eklenerek pişirme işlemine devam edilir.Salça çeşitleri konulur tuz ve karabiber eklenerek iç harç lezzetlendirilir.Son olarak kıyılmış maydanoz konulur.Bir fırın kabına patlıcanlar dik olarak oturtulur içleri hazırlanan iç harç ile doldurulur.1 su bardağı sıcak su eklenerek 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirilir.Fırından çıkarılan dolmaların üstüne rendelenmiş kaşar konulur kaşar peynirler eriyip hafif kızarınca fırından çıkarılır.Afiyet olsun:)