10 Ekim 2015 Cumartesi

SUPANGLELİ KEMALPAŞA TATLISI



SUPANGLELİ KEMALPAŞA TATLISI


Malzemeler:

25 adet kemalpaşa tatlısı büyük boy
500 gr toz şeker
750 ml su

Supangle malzemeleri:

1 litre süt
3 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı pirinç unu
70 gr toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
100 ml krema
80 gr bitter çikolata
1 dolu yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 paket vanilya

Süslemek için:

1 kutu krem şanti
1 su bardağı süt
Rendelenmiş bitter çikolata

Yapılışı:

Kemalpaşa tatlıları su ve toz şeker ile hazırlanmış kaynayan şerbet içinde haşlanır. İki kat büyüklüğe ulaşınca şerbet içinden alınır fazla şerbeti bırakmaları sağlanır.Tatlılar büyük boy kare borcama dizilir.Supanglenin hazırlanması için süt içine toz şeker,nişasta,pirinç unu ve kakao konularak devamlı karıştırmak suretiyle pişirilir.Pişen supangle ateşte iken kıyılmış bitter çikolata,krema ve vanilya eklenir.Son olarak tereyağı eklenerek ateşten alınır.Kemalpaşa tatlıları borcama dizilir üstüne hazırlanan supangle dökülerek üstü düzleştirilir.Tatlı tamamen soğuyunca 1 su bardağı soğuk süt ile kerem şanti çırpılır tatlının üzerine yayılır.Buz dolabında 5-6 saat ya da bir gece soğutulur çikolata rendesi ile süslenerek servis edilir.Afiyet olsun :)