30 Ekim 2015 Cuma

ÜZÜMLÜ GEVREK



ÜZÜMLÜ GEVREK

Malzemeler:

160 gr un
150 gr toz şeker
100 gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında beklemiş çok yumuşak olmalı)
3 adet yumurta
60-70 gr kuru üzüm
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu (silme)

Yapılışı:

Tereyağı,toz şeker ve vanilya krem bir hal alana kadar çırpılır.Teker teker yumurtalar eklenerek çırpmaya devam edilir.Un ve kabartma tozu elenerek kek karışımına konulur son olarak kuru üzüm eklenir.30 cm ya da 28 cm dikdörtgen kek kalıbı tereyağı ile yağlanır kek karışımı konularak üst kısmı düzleştirilir.180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir.Fırından çıkartılan kek kalıptan alınır birkaç saat soğumaya bırakılır.Soğuyan kek 1-1.5 cm kalınlığında dilimlenerek fırın tepsisine dizilir.Dilimler 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kurutulur.Fırın kapatılır fırın kapağı aralık olarak üzümlü gevrekler soğuyana kadar fırında bekletilir.Tamamen soğuyan üzümlü gevrekler servise hazırdır.Afiyet olsun:)