6 Şubat 2016 Cumartesi

LAMİNGTON KEK


LAMİNGTON KEK


Malzemeler:

Kek malzemeleri:

4 adet yumurta
200 gr toz şeker
100 gr ayçiçek yağı
125 ml süt
250 gr un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bir fiske tuz

Sos malzemeleri;

350 gr toz şeker
150 gr süt
40 gr kakao
15 gr tereyağı

Kekin kenarlarını süslemek için:

200 gr hindistan cevizi


Yapılışı:

Yumurtalar ve toz şeker 4 veya 5 dakika mikser ile çırpılır.Süt,sıvıyağ,tuz ve vanilya eklenerek  kısa bir süre daha çırpılır.Un ve kabartma tozu eklenerek spatula ile mikser kullanmadan karıştırılır.24 cm büyüklüğünde yağlanmış kare kek kalıbına karışım dökülür.Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.Kek tamamen soğuyunca buz dolabında 1 saat kadar bekletilir.Bu sayade kek daha kolay kesilebilir.Sosu hazırlamak için bütün sos malzemeleri küçük bir kaba konulur karıştırılarak pişirilir.Bir süre kaynatılır ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.Kek 4 cm kalınlığında şeritlere kesilir ve diğer uçtan da 4 cm kesilerek küp şeklinde kekler elde edilir.Bir tabağa soğumuş ve hafif koyulaşmış çikolata sos bir tabağa da hindistan cevizi konulur.Kek dilimlerinin her tarafı önce sosa bulanır sonrada tamamen üstünü kaplıyacak şekilde hindistan cevizine bulanır.Servis tabağına dizilen lamington kekler servise hazırdır.Afiyet olsun :)