24 Ekim 2016 Pazartesi

TARHANALI KEK




TARHANALI KEK


Malzemeler:

1 su bardağı tarhana
2 su bardağı un
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı sulu yoğurt
3 adet yumurta (L boy)
150 gr beyaz peynir
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 paket kabartma tozu
Tuz peyniriniz tuzlu ise tuz kullanmamanızı öneririm

Yapılışı:

Tarhana süt ve yoğurdun içine konularak karıştırılır onbeş dakikaka kadar tarhananın yumuşaması için bekletilir.Yumurtalar ayrı bir kap içinde mikser ile çırpılır sırasıyla sıvı yağ tarhana karışımı ve salça eklenir.Un ve kabartma tozu karışıma eklenerek bir süre daha karıştırılır.Son olarak ufalanmış sert yağlı beyaz peynir konulur.34 cm uzunluğunda dikdörtgen yağlanmış kek kalıbına karışım dökülür.180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 60 dakika pişirilir.Fırından çıkarmadan önce kürdan ile pişmiş olduğuna emin olunca fırından çıkartılır.Afiyet olsun :)