28 Ocak 2017 Cumartesi

YASSI KADAYIF





YASSI KADAYIF

Malzemeler:

2 su bardağı un
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
20 gr yaş maya
Bir fiske tuz

Kızartmak için:

Ay çiçek yağı
3 adet yumurta

Şerbet malzemeleri:

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Bir kap içine maya ufalanır yarım su bardağı ılık su,toz şeker eklenerek karıştırılır mayanın aktif hale gelmesi için beklenir.Kalan su ve un eklenerek mikser ile üç dört dakika çırpılır kabın üstü kapatılarak bir saat mayalanması için bekletilir.Teflon tava ısıtılır mayalanmış hamurdan ufak bir kepçe tavaya dökülür kısık ateşte yalnız alt kısmı yani tek taraflı olarak pişirilir.Pişen hamurlar mutfak bezi üzerine kağıt havlular serilir ve burda soğutulur.Şerbet için şeker,su ve limon suyu tencereye konulur karıştırılır on dakika kaynatılır ve soğutulur.Tava içerisine ay çiçekyağı konulur kızdırılır yumurtalar çırpılır hamurlar teker teker yumurtaya iki tarafılı olarak bandırılır kızartılır.Kızaran hamurlar soğuk şerbet içine konulur birkaç dakika bekletilir ve servis tabağına alınır.Kızartma işlemi bittikten sonra kalan şerbetten bir miktar tatlıların üstüne gezdirilir.Servis edilirken dövülmüş ceviz ile servis edilir.Afiyet olsun:)