23 Ocak 2017 Pazartesi

TAVUK DÖNER




TAVUK DÖNER


Malzemeler:

500 gr tavuk göğsü
3 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kara biber
1 tatlı kaşığı et çeşnisi (haldan tohumu,biberiye,kişniş vs.)
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
Tuz
Pişirmek için ayçiçek yağı

Yapılışı:

Tavuk göğüsleri uzun kalın parçalar halinde kesilir.Yaklaşık bir tavuk göğsü dört parçaya kesilir.Bütün diğer malzemeler bir kap içinde karıştırılır ve tavuk göğüsleri konularak yarım saat marine edilir.Marine edilen tavuk göğüsleri bir poşetin içine konularak salam formunda rulo halinde paketlenir ve poşetin iki ucu sıkıştırılarak buzdolabının buzluğunda dondurulur. Kullanmadan 2 saat önce buzluktan çıkartılıp hafif eritilerek ince dilimler halinde kesilir.Bir miktar sıvı yağ konulan tavada kızartılır.Afiyet olsun :)