20 Ağustos 2017 Pazar

ANTEP FISTIKLI ISLAK KURABİYE




ANTEP FISTIKLI ISLAK KURABİYE


Malzemeler:

200 gr margarin oda ısısında bekletilmiş
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağından biraz eksik antep fıstığı tozu
1 paket antep fıstıklı pudding
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 veya 3 su bardağı un


Şerbet malzemeleri:

1 su bardağında bir parmak eksik toz şeker
1 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Yapılışı:

Margarinin içine yumurta,yoğurt,pudra şekeri,vanilya eklenir çırpılır.Antep fıstıklı puding.un ve kabartma tozu eklenerek kurabiye hamuru oluşturulur.Ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanır, tepsiye dizilir, 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.Pişirirken kurabiyelerin üst kısmı fazla kızarmadan fırından çıkartılır.Şerbet malzemeleri karıştırılır.10 dakika kaynatılır, tamamen soğuması beklenir.Ilık kurabiyeler bir kaşık yardımı ile şerbete batırılır şerbet içinde çevrilir birkaç saniye bekletilir ve servis tabağına dizilir.Afiyet olsun :)